Neohodnoceno

Cinsault rosé, Les Jamelles, 2021

 

Les Jamelles Cinsault extrémně ovocný a aromatický a odhaluje vůni cukroví, malin, jahod a grenadiny spolu s květinovými nuancemi (růže)

Skladem (>5 ks)
Kód: 673
199 Kč 164,46 Kč bez DPH

Les Jamelles Cinsault rosé je velice oblíben pro svou ovocnost, svěžest a sladkost. Odrůda hroznů 100% Cinsault.

Hrozny použité k výrobě tohoto Cinsaultu pocházejí ze tří terroir: z pobřežních oblastí poblíž Béziers, kde horké klima a blízkost moře propůjčují kulatost a svěžest, zatímco hrozny z vinic na středním svahu údolí Herault dodávají bohatost a konečně ty z okolí Narbonne dodávají směsi bohatství.

Vinifikace: Hrozny se lisují ihned po sklizni. Mošt je usazen za studena a kvašení probíhá za kontrolovaných teplot (maximálně 15°C). Nedochází k jablečno-mléčné fermentaci. Víno se lahvuje poměrně brzy.

Degustace: Se svou typickou nádhernou světle růžovou barvou a brilancí je Les Jamelles Cinsault extrémně ovocný a aromatický a odhaluje vůni cukroví, malin, jahod a grenadiny spolu s květinovými nuancemi (růže). Na patře lehký dotek uhličitého plynu, na začátku (jako víno zrající na kalech) dodává svěžest. Je velmi přitažlivé, snadno pitelné, s pozoruhodně vyváženou chutí, která spojuje kulatost a délku s kyselinou a svěžestí. 

Jídlo a víno: Podávejte dobře vychlazené (8°C), jako aperitiv, k salátům, dušeným nebo grilovaným masům, plněným paprikám, těstovinám nebo sýrům, jako je Cantal. Catherine Delaunay jej doporučuje kombinovat zejména se salátem z paprik a ančoviček, lilkovým kaviárem nebo salátem z fialkových artyčoků.