Odrůdy hroznů Pinot Noir
Alkohol alk 12 % obj.
Terroir Vápenec a křídový jíl
Sklizeň Ručně
Hrozny pro crémanty se sklízejí brzy, aby byla zajištěna svěžest a elegance . Hrozny se lisují celé, aby se omezilo roztírání a zachovaly se pouze šťávy získané při nízkém tlaku. První alkoholové kvašení probíhá v termoregulované kádě. Nejlepší vins de base, vhodné pro tento extra brut ročník, jsou pak sestaveny a plněny do lahví s kvasnicemi a tirážním likérem. Druhé kvašení pak probíhá pomalu ve sklepích. Vína pak leží na kalech po dobu necelých 18 měsíců, během kterých získají na intenzitě a komplexnosti. Vína nedostávají degoržér, aby byl zachován suchý a živý charakter základního vína, charakteristický pro "nulové dávkování".
Degustace: Na první pohled má toto víno pěknou lososově růžovou barvu, jemné bublinky. Vůně je jemná a nabízí lahodné tóny malin a červených třešní se svěžím nádechem pomela. Na patře bublinky obklopují patro a odhalují bohaté víno se svěží a ovocnou chutí. Velmi dlouhý v ústech.
Crémant je sváteční víno, které se ochutnává v kteroukoli denní dobu. Vychutnáváme si od aperitivu až po dezert. Skvěle se hodí k uzeným lososům, asijské kuchyni jako je sushi nebo jarní závitky. Doporučujeme k syrovým nebo grilovaným rybám, ale i k bílým masům. Teplota podávání 7 a 8 °C Potenciál stárnutí 5 let