Les Sélections Parcellaires par Les Jamelles : 4 terroirs en 4 cépages. POUZE 48 balení pro ČR

Neohodnoceno
Značka: Badet Clément
,,Sélection Parcellaire" SPECIÁLNÍ NABÍDKA NA KONEC ROKU výjimečná vína v prémiové dřevěné kazetě. 100% exkluzivní * 100% Terroir-pouze 750 balení pro celý svět!!! V ČR bude k dispozici pouze 48 balení
Dostupnost Skladem (1 ks)
Kód: P1573581445
2 100 Kč
Les Sélections Parcellaires par Les Jamelles : 4 terroirs en 4 cépages. POUZE 48 balení pro ČR
Neohodnoceno
Značka: Badet Clément

Odrůda hroznů: 100% Mourvèdre.

Terroir: „Sélection Parcellaire“ Mourvèdre ,,2017“, Jamelles  pochází z  vinné révy vysazené na východě Minervois na štěrkovitých a písečných půdách, provzdušněných a relativně chudých, které jsou zvláště vhodné pro tuto odrůdu. Jižní expozice a přítomnost vlhkosti v půdě umožňují, aby hrozny optimálně dozrávaly při zachování dokonalé rovnováhy.

Odrůda: 100% Carignan.

Terroir: Červený „Sélection Parcellaire“ Carignan 2017, Jamelles je ze stoleté vinné révy, vysazené na jihozápadě Minervois, na půdě složené z jílových vrstev a erodovaných skalních útvarů. Kořeny těchto starých rév sahají hluboko za vláhou, kterou potřebují, aby zajistily pomalé a dostatečné dozrávání hroznů.

Odrůda: 100% Grenache Noir.

Terroir: Grenache Noir „Sélection Parcellaire“ 2017, Jamelles pochází z pozemků u přítoku Boulzane Agly v Haut-Roussillon. Vinná starší 80 let, vysazená na půdách složených z kamenitých černých břidlic, je hluboce zakořeněna, aby vytvořila pouze několik neuvěřitelně koncentrovaných hroznů. Sucho a nadmořská výška 320 m umožňují udržovat vyrovnanou kyselost.

Odrůda: 100% Syrah.

Terroir , ze kterého tento Syrah pochází, se nachází severozápadně od Corbières na úpatí hory Montagne d'Alaric. Leží na mírném jižním svahu a vede podél potoka Breton. Půdy složené z aluviálních a vápenatých kamenitých půd dodávají vínu sílu a jistou minerálnost.

Vinařství: Ruční sklizeň v malých bednách, začátek října, plná zralost hroznů. Víno na polovinu z celých hroznů v dřevěných kádích o velikosti 50 hl (macerace celých hroznů) bez síry po dobu 15 dnů, poté na konci kvašení vylisování. Druhá polovina hroznů je rozmačkána a následuje tradiční vinifikována v dřevěné nádobě o velikosti 50 hl bez síry a poté měsíc macerována. Dodání nepatrného množství  síry až po malolaktické fermentaci.
Podávejte při 16 ° - 18 ° C. Víno je možné dekantovat 1/2 hodiny až 1 hodinu před podáním.

Doporučuji Parcel Box - Jamelles Selection Parcellaire s grilovaným masem a nejlépe vychutnávat zimních měsících.

Doplňkové parametry

Kategorie: Languedoc-Roussillon
Záruka: 2 roky