Neohodnoceno

Mourvèdre Rosé, Cepage Rare Les Jamelles 2020

Les Jamelles z  Mourvèdre je výrazné, strukturované, komplexní rosé pocházející ze dvou terroitů v okolí Narbonne

.

Skladem (> 5 ks)
Kód: 676
199 Kč 164,46 Kč bez DPH
Mourvedre rose
Novinka

Mourvèdre údajně španělského původu se ve středověku stěhoval do Francie, kde se mu dařilo v přímořském středomořském klimatu. Dnes se stále pěstuje výhradně podél pobřeží mezi Perpignanem a Fréjus a produkuje některá z nejlepších vín regionu. K tomu, aby projevil svůj plný potenciál, potřebuje slunce, teplo a blízkost moře. Mourvèdre je především vybíravý hrozen, jehož pěstování je složité. Červená vína, jsou vynikající kvality a mohou se pochlubit sytou barvou. Jsou aromatická, kořenitá a strukturovaná, vhodná ke zrání. Když je hrozno Mourvèdre vinifikováno jako rosé, dává strukturovaná, komplexní vína.

Odrůda hroznů 100% Mourvèdre.

Hrozny, které jdou do výroby tohoto Mourvèdre rosé, pocházejí ze dvou terroir: vápenitá jílovitá půda a suché, slunečné klima v okolí Narbonne poskytují bohatá vína pyšnící se nádhernými vůněmi a chutí červeného ovoce, zatímco rozmanité půdní profily Aude Říční rovina (vápnitá hlína, zaoblené kameny, pískovec, vápenec, opuky) v kombinaci s horkým suchým klimatem propůjčují vínu strukturu a napjatost.

Vinifikace Hrozny se po sklizni rychle lisují, aby se minimalizovala extrakce barvy. Důkladné studené usazení moštu po dobu 48 hodin nastaví barvu a třísloviny. Fermentace trvá 1 měsíc, poté víno zraje 3 měsíce v nerezu, bez přístupu vzduchu.

Degustace: Les Jamelles Mourvèdre rosé je velmi světlé broskvové barvy. Vůně je výrazná, intenzivní a svěží s vůní broskve, citrusů, bylinek (pepř, jalovec, tymián, máta) a květinových nuancí. Plné tělo a velkorysé na patře nabízející krásné napětí a mineralitu (pazourek). Závěr je kulatý, květinový (růže), kořenitý (zázvor, máta peprná) a příjemně dlouhý. Toto je rosé pozoruhodné složitosti!

Jídlo a víno: Podávejte při teplotě mezi 8° a 10°C jako aperitiv s antipasti, tapas (slaná treska, zeleninové nebo krevetové lívanečky, chobotnicový salát) nebo se zeleninovým tianem nebo terinou, treskou na provensálský způsob. Nebo proč ne s rybou nebo steakem grilovaným na grilu?

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení