Oblast: Alsasko.
Vzhled:
Čirá, zářivá, intenzivní, sytě žlutá barva, s lehkým narůžovělým nádechem na hladině. Vysoký lesk i viskozita.
Vůně:
Štědrá, intenzivní, v první části charakteristická výraznými tóny ananasu, litchies, mandarinky, medu a včelího vosku. Druhá část přímého aromatického výrazu přináší tóny pomerančové marmelády, žlutého melounu, zázvoru a perníku.
Chuť:
V ústech je víno zprvu nasládlé, ovocné a svěží. Vývojovou etapu dominuje jemně nahořklá chuť pomerančové kůry. V konci chuťového pocitu v ústech vnímáme medový perník a kořenitost vína. Finální chuťový pocit je dlouhý s konečnou notou pomerančové marmelády, kdoule a bílého pepře.
Závěrem:
Víno je třeba vychutnávat při teplotě 10°C. Je ideálním společníkem paštiky z husích jater, komplexních úprav pernaté zvěřiny, orientální kuchyně a vyzrálého sýra Munster.