Neohodnoceno

Les Jamelles Minimalist Syrah - Grenache bez přidaných siřičitanů

Novinka od Les Jamelles-MINIMALIST, Grenache/Syrah bez siřičitanů.

 

Skladem (> 5 ks)
Kód: 649
Značka: Les Jamelles
210 Kč 173,55 Kč bez DPH

Většina hroznů Syrah a Grenache pochází ze svahů údolí Orb , severně od Béziers. Vinice jsou vysazeny v půdě, která překrývá vápenaté jílovité čedičové pruhy. Tento terroir ve vyšších nadmořských výškách, kde jsou chladné noci, propůjčuje vínům, které dává, sametové taniny, kulatost a bohatost. Zbytek hroznů pochází z podhůří Montagne Noire , v severním Minervois, kde vinná réva roste na převážně vápencové půdě.

Vinifikace

Hrozny v dokonalém ,,zdravotním" stavu jsou sklizeny na vrcholu zralosti a přivezeny do vinařství chráněné suchým ledem, aby se zabránilo oxidaci.
Co dělá toto cuvée jedinečným, je to, že je vyrobeno bez přidání siřičitanů během procesu vinifikace a stárnutí. To vyžaduje neustálou pozornost vinařství a extrémně přesný proces, který zabrání rozvoji nežádoucích bakterií a zabrání oxidaci vína. 

Aby bylo možné provádět vinifikaci bez přidávání siřičitanů, podporujeme během fermentace vývoj kvasinek, abychom zachovali velmi čisté ovocné a kořenité chutě a zároveň se vyhnuli rozvoji mikroorganismů, které by mohly změnit vůně a chutě vína. Jakmile je alkoholová fermentace dokončena, jablečno-mléčná fermentace probíhá rychle, protože není přidána žádná síra.

 

Po ukončení jablečno-mléčné fermentace snížíme teplotu vína (na 10°C), abychom zabránili rozvoji mikroorganismů a zahájili proces zrání. To nebude trvat dlouho (během jedné zimy), aby se zabránilo „probuzení“ mikroorganismů. Přísné filtrování nám umožňuje je následně eliminovat.

Vinifikace bez siřičitanů vede k vínu s pozoruhodně intenzivní vůní a chutí.

Degustace

Syrah-Grenache bez sulfitu Les Jamelles se vyznačuje tmavě červenou barvou s namodralými nuancemi. Vůně je expresivní a intenzivní, s primární vůní ovoce (třešně) spolu s černým třešňovým coulis. Lze vnímat i jemné náznaky vanilky a koření (paprika/slanina, pepř).

Toto víno nabízí příjemnou, svěží chuť, která je kořenitá a ovocná (čerstvá třešeň), s tóny lékořice a nádechem minerality. Může se pochlubit dokonalou rovnováhou mezi elegantními, dobře integrovanými taniny a příjemnou svěžestí. Tato metoda vinifikace a zrání bez sulfitů umožňuje intenzivní, zřetelný výraz ovoce.

Podávejte při 18°C ​​ke grilovaným masům, zejména jehněčímu, nebo s tajine , cannelloni, ratatouille, lilkovým bochníkem nebo i jako přílohu k sýrovému talíři.

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení