Neohodnoceno

Les Jamelles Minimalist Syrah - Grenache bez přidaných siřičitanů

Novinka od Les Jamelles-MINIMALIST, Grenache/Syrah bez siřičitanů.

 

Skladem (>5 ks)
Kód: 649
Značka: Les Jamelles
210 Kč 173,55 Kč bez DPH

Většina hroznů Syrah a Grenache pochází ze svahů údolí Orb , severně od Béziers. Vinice jsou vysazeny v půdě, která překrývá vápenaté jílovité čedičové pruhy. Tento terroir ve vyšších nadmořských výškách, kde jsou chladné noci, propůjčuje vínům, které dává, sametové taniny, kulatost a bohatost. Zbytek hroznů pochází z podhůří Montagne Noire , v severním Minervois, kde vinná réva roste na převážně vápencové půdě.

Vinifikace

Hrozny v dokonalém ,,zdravotním" stavu jsou sklizeny na vrcholu zralosti a přivezeny do vinařství chráněné suchým ledem, aby se zabránilo oxidaci.
Co dělá toto cuvée jedinečným, je to, že je vyrobeno bez přidání siřičitanů během procesu vinifikace a stárnutí. To vyžaduje neustálou pozornost vinařství a extrémně přesný proces, který zabrání rozvoji nežádoucích bakterií a zabrání oxidaci vína. 

Aby bylo možné provádět vinifikaci bez přidávání siřičitanů, podporujeme během fermentace vývoj kvasinek, abychom zachovali velmi čisté ovocné a kořenité chutě a zároveň se vyhnuli rozvoji mikroorganismů, které by mohly změnit vůně a chutě vína. Jakmile je alkoholová fermentace dokončena, jablečno-mléčná fermentace probíhá rychle, protože není přidána žádná síra.

 

Po ukončení jablečno-mléčné fermentace snížíme teplotu vína (na 10°C), abychom zabránili rozvoji mikroorganismů a zahájili proces zrání. To nebude trvat dlouho (během jedné zimy), aby se zabránilo „probuzení“ mikroorganismů. Přísné filtrování nám umožňuje je následně eliminovat.

Vinifikace bez siřičitanů vede k vínu s pozoruhodně intenzivní vůní a chutí.

Degustace

Syrah-Grenache bez sulfitu Les Jamelles se vyznačuje tmavě červenou barvou s namodralými nuancemi. Vůně je expresivní a intenzivní, s primární vůní ovoce (třešně) spolu s černým třešňovým coulis. Lze vnímat i jemné náznaky vanilky a koření (paprika/slanina, pepř).

Toto víno nabízí příjemnou, svěží chuť, která je kořenitá a ovocná (čerstvá třešeň), s tóny lékořice a nádechem minerality. Může se pochlubit dokonalou rovnováhou mezi elegantními, dobře integrovanými taniny a příjemnou svěžestí. Tato metoda vinifikace a zrání bez sulfitů umožňuje intenzivní, zřetelný výraz ovoce.

Podávejte při 18°C ​​ke grilovaným masům, zejména jehněčímu, nebo s tajine , cannelloni, ratatouille, lilkovým bochníkem nebo i jako přílohu k sýrovému talíři.