Neohodnoceno

Limoux, Le Palajo "Lieu Dit"

Nádherné "velké" bílé víno z odrůdy Chardonnay, z jedné vyjímečné vinice Le Palajo v apelaci Limoux. NEJLEPŠÍ ORGANIC CHARDONNAY 2020 NA MUNDUS VINI-ZLATÁ MEDAILE
Skladem (> 5 ks)
Kód: P1517302000
Značka: Abbotts&Delauny
950 Kč 785,12 Kč bez DPH
Kategorie: Francouzská vína
Záruka: 2 roky
Barva: Bílá
Extra: Limitovaná edice
Jakost: A.O.C.
Odrůda: Chardonnay
Ročník: 2018
Sladkost: Suché 0-4g/l
Výrobce: Badet Clement
Objem: 0,75l
Počet: 6 ks

Toto víno je pojmenováno po pozemku «Le Palajo», na kterých jsou vinice, které produkují nádherná vína Chardonnay.
Tento pozemek se nachází v nadmořské výšce 280m, v nejvyšší části domény, na náhorní plošině. Je to nejvíce
"Burgundský" pozemek, kde  díky nadmořské výšce, hrozny "těží" z noční svěžesti a ze slunečních dnů, které jsou vynikající  pro příjemnou rovnováhu.

Půda je mírně křídovitá + hlinito-písčitá , jižní svah.


Okamžité lisování celých hroznů v malém pneumatickém lisu podle techniky "champenoise" (bez použití prvního a posleního lisu  a „využití“ pouze nejlepšího moštu získaného lisováním při nízkém tlaku pro cuvée Le Palajo).

Studená sedimentace po dobu 24 hodin bez přidání síry, v dubových sudech (50% nových  a 50% jednoho až tříletých, z nichž jedna třetina byla o objedmu 500 litrů, známé jako demi-muids) . Fermentace probíhá v  nových, nebo 1 rok starýchsudech, kde pak víno stárne na kalech po dobu 8-9 měsíců . Víno v sudech je pravidelně ochutnáváno s velkou pozorností, aby se rozhodlo, u kterých se nechá proběhnout malolaktická fermentace (max 20%).

Světle žlutá barva, v nose vůně čerstvého pečiva, jasmínu, dotek fenyklu a meruňky. V ústech hedvábné, svěží s neuvěřitelnou délkou.

Podávat s bílým masem, rybami na smetaně, korýši, při teplotě 8-10°C

Vynikající víno, které se vyrobí pouze 3700 láhví.

NEJLEPŠÍ ORGANIC CHARDONNAY 2020 NA MUNDUS VINI-ZLATÁ MEDAILE

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení