Primitivo, Pezzo d´Oro, IGT Puglia
Toto červené víno z odrůdy Primitivo z Puglie se prezentuje krásnou tmavě rubínovou barvou s temně fialovými odlesky.
Kategorie: | Ostatní vína |
---|
Tmavě rubínový s temně fialovými odlesky Na nose: Výrazné, intenzivní, zralé černé ovoce, červené třešně, jahodový džem, švestka, bylinky Na patře: Krásná koncentrace a komplexnost, bohatý a kulatý, dlouhý ovocný a dobře vyvážený závěr Teplota ve službě: Vychutnávejte při teplotě 16 až 18°C
jídlo-víno-párování : Červené maso, Barbecue, Gril, Pizza, Sýr
Komentáře k ochutnávce: Toto červené víno z Puglie se prezentuje krásnou tmavě rubínovou barvou s temně fialovými odlesky. Nos je výrazný a intenzivní. Ucítíte zralé černé ovoce, červené třešně, jahodový džem, švestky a bylinky. Toto víno nabízí bohatou škálu různých vjemů. V ústech Na patře si zamilujete krásnou koncentraci a komplexnost tohoto italského červeného vína. Je bohatá a kulatá. Závěr je dlouhý, ovocný a dobře vyvážený. Párování jídla a vína od našich sommeliérů: Toto červené víno z Apulie je ideální k ochutnání k masu (grilovanému a pečenému), středomořským pokrmům, pizze nebo dokonce polentě. Primitivo Pezzo D'Oro se také dobře hodí k silným sýrům.
Způsob vinifikace: Primitivo se sklízí, když kontroly zralosti hroznů ukazují ideální čas (tj. když je dobrá koncentrace barvy, tříslovin a cukru). Hrozny jsou jemně odstopkované, rozdrceny a následně fermentovány při kontrolované teplotě (mezi 27 až 30°C). Při alkoholovém kvašení je cílem maximálně rozvinout vůně, barvy a koncentraci budoucího vína a získat dobrou strukturu bez agresivních taninů. Jablečno-mléčná fermentace následuje po těchto krocích. Víno se poté stočí a zraje v sudech. Zrání se provádí v kádích po dobu minimálně 6 měsíců.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.